Hvem er vi

Medical Aid Moutaineering (MAM) er en non-profitt organisasjon etablert av Solvor Mowinkel Småkasin og Ola Einang i 2012. Ideen er å kombinere fjellekspedisjoner og reising med basal helsehjelp i rurale områder hvor helsehjelp ikke er tilgjengelig. Det kreves ikke mye utstyr, kunnskap eller tung helseutdanning. Målet våret er å inspirere andre som reiser eller drar på ekspedisjoner i områder der helsehjelp ikke er tilgjengelig til å ta med seg litt ekstra helseutstyr, bruke litt tid til å snakke med de lokale og hjelpe til med det en har mulighet til. Du kan faktisk redde liv ved å gjøre lite.

Ideen ble født under en ekspedisjon i Nepal, som er hvorfor vi har det nepalske flagget i logen og navnet er Medical Aid Moutaineering. Ta gjerne kontakt med oss med spørsmål, for tips og kurs om basal helsehjelp eller hva utstyr du bør ta med på slike turer.

 
IMG_20130208_174556-e1430465957226.jpg

Solvor småkasin

Solvor jobber til daglig som anestesisykepleier på Ullevål sykehus, OUS. Hennes første tur til Nepal var bla. sammen med Ola Einang. Solvor ble utdannet sykepleier i 2006 og fant raskt ut at hun kan kombinere yrke med hobby gjennom fjellmedisin. Dette har ført til flerre kurs i fjellmedisin og Diploma in Mountain Medicin. Solvor ble ferdig anestesisykepleier i 2013. Etter turen til Nepal i 2009, har lengselen etter landet, menneskene, kulturen og fjellene, ført henne tilbake helen 7 ganger. Alle gangene har ekstra førstehjelpsutstyr vært med i bagasjen. Solvor holder foredrag om MAM sine ekspedisjoner i tillegg til å holde kurs i fjellmedisin.

11807281_942758125782240_3022188445463364473_o.jpg

karoline Hasle einang

Karoline er til daglig sykepleier ved kreftsenteret ved OUS. Oppvaksen mellom fjell og fjord på søre Sunnmøre og med turblod i årene har eg vore mykje i naturen heile livet. Mitt første verkelege møte med fattigdom fekk eg i Nepal i 2007. Det blei eit sterkt møte med ein realitet som eg hadde høyrt og lest om, men aldri sett med eigne auge. For ein norsk tolvåring var kanskje dette med tilgang på helsehjelp og medisinar ei sjølvfølgje. Sidan eg var tolv har eg reist mykje; både som backpacker, sjukepleiestudent og sjukepleiar. Eg sit igjen med eit ønske om å oppleve meir, sjå fleire land og kulturar, og å kunne bidra med den kompetansen som eg har der det er behov.

unnamed-e1430465910217.jpg

Erik Mowinckel

Erik Mowinckel er fysioterapeut,  født og oppvokst i Bergen med fjell og friluftsliv som endel av morsmelken. Har utforsket bl.a. Rocky Mountains fra New Mexico i sør til Canada i nord samt den allsidige norske fjellheimen. Gjennom tiden fått erfart behovet for kunnskap om enkel og effektiv førstehjelp der profesjonell hjelp ikke umiddelbart er å få tak i. MAM står for viktige verdier der det å hjelpe mennesker i isolerte områder både ved budskap, kunnskap og gjerning står i fokus.

IMG_4503-e1430466020766.jpg

thomas walter van deurs

Thomas jobber som prosjektleder, født i Oslo, men alltid søkt etter store naturopplevelser. Min første tur til Nepal og Himalaya i 2009 var full av spektakulære naturopplevelser, men like fullt et fantastisk møte med lokalbefolkningen på de ulike stedene vi passerte. Inntrykkene har aldri sluppet taket, og ønske om å hjelpe står like sterkt. Kontrastene er enorme, og enkel bistand gjennom MAM vil utgjøre en forskjell for veldig mange. Utforsket ulike fjellområder, besteg Elbrus i Kaukasus i 2006.